Board index FlightGear Support

Help with Flightgear

All general support: help on flying, installation, hardware, getting online etc. There are lots of users and developers to help you out.
Forum rules
In order to help you, we need to know a lot of information. Make sure to include answers to at least the following questions in your initial post.

- what OS (Windows Xp/Vista, Mac etc.) are you running?
- what FlightGear version do you use?
- what graphics card do you have?
- does the problem occur with any aircraft, at any airport?
- where did you download your aircraft/scenery from?
- is there any output printed to the console (black window)?
- copy&paste your commandline (tick the "Show commandline box on the last page of FGRun or the "Others" section on the Mac launcher).

Please report any bugs not specific to an aircraft on the issue tracker.
To run FlightGear on old computers with bad OpenGL support, please take a look at this wiki article.

Note: If you did not get a reponse, even after 7 days, you may want to check out the FlightGear mailing lists to ask your question there.

Help with Flightgear

Postby anglenora2022 » Fri May 25, 2018 1:48 am

Sorry to ask such a question, but how do you run Flightgear? I downloaded the following files from Synaptic: Flightgear, fgfs-base, and simgear0. I'm using Debian, Gnome, Ubuntu, and normally when I download a game that doesn't appear in Applications>Games, I can run it from a terminal by typing the name. So I tried entering flightgear in the terminal, but it doesn't recognize the command. I also looked through the list of available commands (at least the ones starting with "fl") and I can't find anything that looks like it would run it. So I was just wondering if there is something I'm missing, or if what I downloaded from Synaptic isn't the actual game.
anglenora2022
 
Posts: 1
Joined: Tue May 22, 2018 4:18 am

Re: Help with Flightgear

Postby Thorsten » Fri May 25, 2018 4:19 am

From the commandline it's usually

Code: Select all
fgfs


with flags for where your scenery and your FGData is appended of course
Thorsten
 
Posts: 11577
Joined: Mon Nov 02, 2009 8:33 am

Re: Help with Flightgear

Postby bugman » Fri May 25, 2018 12:38 pm

Also try:

Code: Select all
fgfs --launcher

Regards,
Edward
bugman
Moderator
 
Posts: 1774
Joined: Thu Mar 19, 2015 9:01 am
Version: next

Re: Help with Flightgear

Postby Thorsten » Fri May 25, 2018 5:54 pm

Why would you want a launcher if you know how to use a commandline??? :?:
Thorsten
 
Posts: 11577
Joined: Mon Nov 02, 2009 8:33 am

Re: Help with Flightgear

Postby bugman » Sat May 26, 2018 10:33 am

Because anglenora2022 might be a new user who would appreciate not using the command line options :)

Regards,
Edward
bugman
Moderator
 
Posts: 1774
Joined: Thu Mar 19, 2015 9:01 am
Version: next

Re: Help with Flightgear

Postby wkitty42 » Sat May 26, 2018 4:55 pm

:lol: i've used the command line for over 30 years and i use the launcher in flightgear :mrgreen:
it is convenient and allows for easily adjusting one's settings... plus i'm making sure i run it so i can test it and provide feedback to james...
"You get more air close to the ground," said Angalo. "I read that in a book. You get lots of air low down, and not much when you go up."
"Why not?" said Gurder.
"Dunno. It's frightened of heights, I guess."
User avatar
wkitty42
 
Posts: 6301
Joined: Fri Feb 20, 2015 3:46 pm
Location: central NC, USA
Callsign: wk42
Version: git next
OS: Kubuntu 14.04.5


Return to Support

Who is online

Users browsing this forum: BLEXBot [Bot] and 1 guest