Board index FlightGear Support

Warning no DNS entry found..

All general support: help on flying, installation, hardware, getting online etc. There are lots of users and developers to help you out.
Forum rules
In order to help you, we need to know a lot of information. Make sure to include answers to at least the following questions in your initial post.

- what OS (Windows Xp/Vista, Mac etc.) are you running?
- what FlightGear version do you use?
- what graphics card do you have?
- does the problem occur with any aircraft, at any airport?
- where did you download your aircraft/scenery from?
- is there any output printed to the console (black window)?
- copy&paste your commandline (tick the "Show commandline box on the last page of FGRun or the "Others" section on the Mac launcher).

If you experience FlightGear crashes, please report a bug using the issue tracker (can be also used for feature requests).
To run FlightGear on old computers with bad OpenGL support, please take a look at this wiki article.

Note: If you did not get a reponse, even after 7 days, you may want to check out the FlightGear mailing lists to ask your question there.

Re: I can't load ant scenery!

Postby VicMar » Mon Sep 04, 2017 10:40 am

Aha! At least you've found something which might be causing your problem.

I'm afraid DNS is beyond my knowledge, so I hope one of the other Fgers can join in and help with this.

Cheers,

Vic
Time flies like an arrow
Fruit flies like a banana
User avatar
VicMar
 
Posts: 1979
Joined: Sun Apr 06, 2008 5:53 pm
Location: Lancing. UK (EGKA)
Callsign: VicMar
Version: 2017.3.1
OS: OS X 10.11.6

Re: I can't load ant scenery!

Postby GioMorganJR » Mon Sep 04, 2017 10:48 am

Thanks alot for your help Vic!

-Gio
GioMorganJR
 
Posts: 31
Joined: Fri Sep 01, 2017 9:49 pm

Warning no DNS entry found..

Postby GioMorganJR » Mon Sep 04, 2017 12:34 pm

How to fix this, I don't have scenery.. I tried alot already but nothing seems to work. refer to my old topic.

Image
GioMorganJR
 
Posts: 31
Joined: Fri Sep 01, 2017 9:49 pm

Re: I can't load ant scenery!

Postby wkitty42 » Mon Sep 04, 2017 12:56 pm

please post the exact DNS related message...
"You get more air close to the ground," said Angalo. "I read that in a book. You get lots of air low down, and not much when you go up."
"Why not?" said Gurder.
"Dunno. It's frightened of heights, I guess."
User avatar
wkitty42
 
Posts: 3502
Joined: Fri Feb 20, 2015 3:46 pm
Location: central NC, USA
Callsign: wk42
Version: git next
OS: Kubuntu 14.04.5

Re: Warning no DNS entry found..

Postby wkitty42 » Mon Sep 04, 2017 1:07 pm

you cannot fix this... this is something in the code or the DNS, i forget which...

what version of FG is this??
"You get more air close to the ground," said Angalo. "I read that in a book. You get lots of air low down, and not much when you go up."
"Why not?" said Gurder.
"Dunno. It's frightened of heights, I guess."
User avatar
wkitty42
 
Posts: 3502
Joined: Fri Feb 20, 2015 3:46 pm
Location: central NC, USA
Callsign: wk42
Version: git next
OS: Kubuntu 14.04.5

Re: Warning no DNS entry found..

Postby GioMorganJR » Mon Sep 04, 2017 1:18 pm

The newest one downloaded from the website..
GioMorganJR
 
Posts: 31
Joined: Fri Sep 01, 2017 9:49 pm

Re: Warning no DNS entry found..

Postby GioMorganJR » Mon Sep 04, 2017 1:19 pm

2017.2.1
GioMorganJR
 
Posts: 31
Joined: Fri Sep 01, 2017 9:49 pm

Re: I can't load ant scenery!

Postby GioMorganJR » Mon Sep 04, 2017 1:38 pm

I opened a new topic
GioMorganJR
 
Posts: 31
Joined: Fri Sep 01, 2017 9:49 pm

Re: Warning no DNS entry found..

Postby VicMar » Mon Sep 04, 2017 2:40 pm

That's strange. I use 2017.2.1 and my launcher looks like this:
Image
Time flies like an arrow
Fruit flies like a banana
User avatar
VicMar
 
Posts: 1979
Joined: Sun Apr 06, 2008 5:53 pm
Location: Lancing. UK (EGKA)
Callsign: VicMar
Version: 2017.3.1
OS: OS X 10.11.6

Re: Warning no DNS entry found..

Postby bugman » Mon Sep 04, 2017 3:14 pm

That first screenshot is from the in-sim dialog. I don't have this problem. It was fixed with the commit:

This was on the 3rd of May, and the 2017.2.1 release was tagged on the 18th of May:

Are you absolutely sure about the version of FlightGear running? Can you post a screenshot of the dialog from the "Help->About" menu entry? Do you have multiple versions of FlightGear installed?

Regards,
Edward
bugman
Moderator
 
Posts: 1389
Joined: Thu Mar 19, 2015 9:01 am
Version: next

Re: Warning no DNS entry found..

Postby GioMorganJR » Mon Sep 04, 2017 3:41 pm

my start menu looks like that as well I took a pic from the inflight menu
GioMorganJR
 
Posts: 31
Joined: Fri Sep 01, 2017 9:49 pm

Re: Warning no DNS entry found..

Postby GioMorganJR » Mon Sep 04, 2017 3:44 pm

GioMorganJR
 
Posts: 31
Joined: Fri Sep 01, 2017 9:49 pm

Re: Warning no DNS entry found..

Postby bugman » Mon Sep 04, 2017 4:15 pm

Note, I have merged both topics as they refer to the same problem, and shifted this out of the Mac installation subforum. And for reference this is the image:

Image
Regards,
Edward
bugman
Moderator
 
Posts: 1389
Joined: Thu Mar 19, 2015 9:01 am
Version: next

Re: Warning no DNS entry found..

Postby bugman » Mon Sep 04, 2017 4:26 pm

I suggest having a look at this thread:

As asked in that thread, could you check and confirm that the problem is fixed in the nightly builds for Mac?

Cheers,
Edward
bugman
Moderator
 
Posts: 1389
Joined: Thu Mar 19, 2015 9:01 am
Version: next

Re: Warning no DNS entry found..

Postby GioMorganJR » Mon Sep 04, 2017 6:04 pm

I downloaded it and it does not work.

Here's what someone else said:

You'll need to find the string in the flightgear dmg installer and edit it.
replace the
terrasync.flightgear.org
with
dream.t3r.de/fgscenery
GioMorganJR
 
Posts: 31
Joined: Fri Sep 01, 2017 9:49 pm

PreviousNext

Return to Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests