Board index FlightGear Support Installation Mac

Status of A380 model

Installing FlightGear, scenery, aircraft etc. on Mac.

Status of A380 model

Postby scrimpy » Sun Jan 08, 2012 2:18 am

Hi
New to Flightgear.

Just installed it on my MAC OS X 10.6.7 and 10.7
Seeing same problem on both. Have installed the A380 model and can't see the instrument panel in the cockpit. Is this normal ? The rest of the aircraft seems to be there.

Scrimpy.
scrimpy
 
Posts: 4
Joined: Sun Jan 08, 2012 2:13 am

Re: Status of A380 model

Postby scrimpy » Thu Jan 12, 2012 4:23 am

Ok. Maybe I wasn't clear on this question. I dont believe its too difficult to answer.

Does any one have the instrument display on the A380 ?

Its not visible in setup I have.
scrimpy
 
Posts: 4
Joined: Sun Jan 08, 2012 2:13 am

Re: Status of A380 model

Postby Figaro » Thu Jan 12, 2012 5:33 am

Filetype. Is the afforementioned model file in .3ds format?

Cheers,
Muck around all you want down here, we'll get to business when we're in the cockpit...
Something big is coming.

Aircraft: TB-10, Cessna 414 (from P.A.D.)
User avatar
Figaro
 
Posts: 1225
Joined: Fri Feb 25, 2011 9:23 pm
Callsign: VH-FIG
OS: Win 7

Re: Status of A380 model

Postby Sealbhach » Thu Jan 12, 2012 4:23 pm

Yes, instruments should be visible. It has a reasonably well detailed cockpit. Should look like this:

Watch on Youtube

Maybe all the files you need didn't copy in correctly. Try downloading it again.

.
Sealbhach
 
Posts: 942
Joined: Wed Jun 30, 2010 9:17 am

Re: Status of A380 model

Postby scrimpy » Sun Jan 15, 2012 5:37 pm

Ok - so figured out what the problem is.

Found some other posts that say the open scene graph software on the mac doesn't support .3ds properly.

Some people suggested converting to .ac format with Blender but I haven't been able to do that yet.

Guess I will need to wait till 2.6 and hope its fixed then.
scrimpy
 
Posts: 4
Joined: Sun Jan 08, 2012 2:13 am

Re: Status of A380 model

Postby Duckis » Thu Jan 19, 2012 8:46 pm

Hi. I have problem. Where can download a Airbus a380? I cannott find it. I try download a380 from flightgear website, but after I start FlightGear a380 doesn't load. (i see model of airbus, but no cocpit and wings,...) And if i try download a380 from wiki, the game not started. I'm sorry, but can anybody send me a link when I can download a380? I want to fly with this aircraft! I have 10.7.2 vesrion of my MAC.
Duckis
 
Posts: 17
Joined: Thu Jan 19, 2012 8:39 pm
Version: 2.8
OS: Mac OS x

Re: Status of A380 model

Postby scrimpy » Fri Jan 20, 2012 2:46 am

Duckis

Doesn't work on Mac OS X. Found some links that indicate Open Scene Graph renderer is not working right on the Mac version. I read if you change the .3ds models to .ac it works but have not had any success in doing that.

See this link.

http://www.flightgear.org/forums/viewtopic.php?f=8&t=9701
scrimpy
 
Posts: 4
Joined: Sun Jan 08, 2012 2:13 am


Return to Mac

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest