Board index FlightGear Support Installation Linux

SimGear not installing right  Topic is solved

Installing FlightGear, scenery, aircraft etc. on Linux systems like Ubuntu.

SimGear not installing right

Postby Quadunit404 » Sun Jan 23, 2011 8:50 pm

Image

I am pretty sure that a SimGear installation is not supposed to look that empty.
Sorry if I'm still not 100% active, I've just been busy with other things... college namely.
Quadunit404
 
Posts: 1566
Joined: Mon Aug 24, 2009 7:41 pm
Location: Attleboro, MA
Version: 2.8.0
OS: Windows 8

Re: SimGear not installing right

Postby Quadunit404 » Sun Jan 23, 2011 11:25 pm

Now I see what's wrong... I tried running make install on the source of SimGear and this is what I saw at the end:

Code: Select all
SGPagedLOD.cxx:73: error: no matching function for call to ‘osgDB::DatabasePager::requestNodeFile(const std::basic_string<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> >&, simgear::SGPagedLOD* const, double&, osg::FrameStamp*&, osg::ref_ptr<osg::Referenced>&, osgDB::Options*)’
/home/tom/fgfs/install/OpenSceneGraph/include/osgDB/DatabasePager:73: note: candidates are: virtual void osgDB::DatabasePager::requestNodeFile(const std::string&, osg::NodePath&, float, const osg::FrameStamp*, osg::ref_ptr<osg::Referenced>&, const osg::Referenced*)
make[3]: *** [SGPagedLOD.o] Error 1
make[3]: Leaving directory `/home/tom/fgfs/simgear/simgear/simgear/scene/model'
make[2]: *** [install-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/tom/fgfs/simgear/simgear/simgear/scene'
make[1]: *** [install-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/tom/fgfs/simgear/simgear/simgear'
make: *** [install-recursive] Error 1


Gonna see if getting a fresher copy of download_and_compile.sh solves the problem... if not, then, well, I'm screwed :?

EDIT: Nope, did nothing.
Sorry if I'm still not 100% active, I've just been busy with other things... college namely.
Quadunit404
 
Posts: 1566
Joined: Mon Aug 24, 2009 7:41 pm
Location: Attleboro, MA
Version: 2.8.0
OS: Windows 8

Re: SimGear not installing right

Postby zakalawe » Mon Jan 24, 2011 8:32 am

You're using the SVN version of OSG, which is not recommended (unless you're planning to hack on OSG). Use the latest stable version (2.8.3, I think) or the latest official developer release (2.9.9? maybe 2.9.10?) and this problem won't exist. While the SVN version of OSG usually will work, right at the moment it doesn't, hence the error you are seeing.
zakalawe
 
Posts: 999
Joined: Sat Jul 19, 2008 4:48 pm
Location: Edinburgh, Scotland

Re: SimGear not installing right  

Postby planetacancun » Mon Jan 24, 2011 8:47 am

Quadunit404 wrote in Sun Jan 23, 2011 11:25 pm:Now I see what's wrong... I tried running make install on the source of SimGear and this is what I saw at the end:

Code: Select all
SGPagedLOD.cxx:73: error: no matching function for call to ‘osgDB::DatabasePager::requestNodeFile(const std::basic_string<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> >&, simgear::SGPagedLOD* const, double&, osg::FrameStamp*&, osg::ref_ptr<osg::Referenced>&, osgDB::Options*)’
/home/tom/fgfs/install/OpenSceneGraph/include/osgDB/DatabasePager:73: note: candidates are: virtual void osgDB::DatabasePager::requestNodeFile(const std::string&, osg::NodePath&, float, const osg::FrameStamp*, osg::ref_ptr<osg::Referenced>&, const osg::Referenced*)
make[3]: *** [SGPagedLOD.o] Error 1
make[3]: Leaving directory `/home/tom/fgfs/simgear/simgear/simgear/scene/model'
make[2]: *** [install-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/tom/fgfs/simgear/simgear/simgear/scene'
make[1]: *** [install-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/tom/fgfs/simgear/simgear/simgear'
make: *** [install-recursive] Error 1


Gonna see if getting a fresher copy of download_and_compile.sh solves the problem... if not, then, well, I'm screwed :?

EDIT: Nope, did nothing.


It looks a lot like the problem I had here:

viewtopic.php?f=20&t=10583#p110376

Read on there maybe it helps.
Callsign:Fallen-
Videos: http://youtube.com/planetacancun2
planetacancun
 
Posts: 323
Joined: Thu Jul 30, 2009 4:52 pm
Callsign: Fallen-
IRC name: Fallen-
Version: GIT
OS: Ubuntu

Re: SimGear not installing right

Postby Quadunit404 » Mon Jan 24, 2011 8:38 pm

It did! You are credit to team! :D (I play TF2 too much don't I? :lol: )
Sorry if I'm still not 100% active, I've just been busy with other things... college namely.
Quadunit404
 
Posts: 1566
Joined: Mon Aug 24, 2009 7:41 pm
Location: Attleboro, MA
Version: 2.8.0
OS: Windows 8

Re: SimGear not installing right

Postby brisa » Fri Jan 28, 2011 10:44 am

I am working on fixing the script a little .... just wait...
User avatar
brisa
 
Posts: 269
Joined: Fri May 16, 2008 7:32 pm
Location: Olgiate Comasco (CO) Italy
Callsign: brisa

Re: SimGear not installing right

Postby brisa » Fri Jan 28, 2011 5:36 pm

ok, fixed, to clean and recompile:

Code: Select all
rm OpenSceneGraph/ -fr &&  sh download_and_compile.sh -a n -p n -s OSG &&  sh download_and_compile.sh -a n -p n SIMGEAR && sh download_and_compile.sh -a n -p n FGFS


and it should work
using the -s statement on OSG will now compile OSG from stable release (But you have to remove existing folder first)

let me know.
Cheers
Francesco
User avatar
brisa
 
Posts: 269
Joined: Fri May 16, 2008 7:32 pm
Location: Olgiate Comasco (CO) Italy
Callsign: brisa


Return to Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest